20 jaar Teater De Minne

Op 10 oktober 2012 was het precies 20 jaar geleden dat Teater De Minne haar deuren opende. In april 1992 kocht Toneelkring Wij de oude schrijnwerkerij van Pedierekes Fong. 6 maanden hard labeur leidde tot een eigen toneelzaal. Met die aankoop kocht Wij, na 25 jaar wel en wee in de parochiezaal, ook haar artistieke vrijheid en onafhankelijkheid. Die realisatie van De Minne is dan ook erg belangrijk voor onze kring.

De Minne groeide uit tot een gezellig sociaal-cultureel trefpunt waar steeds naar artistieke vernieuwing gestreefd wordt. De voorbije 20 jaar brachten wij 52 volavondstukken. Op een paar klassiekers en brave komedies na, waren dat vaak niet alledaagse stukken. Die gedurfde repertoirekeuze en de mooie prestaties leverden ons een trouw publiek op (dat, toegegeven, wel eens de wenkbrauwen durfde fronsen bij onze keuzes.)

Teater De Minne is een verhaal van mensen: op de planken, in de regiekamer, achter de schermen of onderuitgezakt in de zetels benieuwd naar wat gaat komen,… Gelukkige verjaardag voor ons allemaal!