De Jannen 50 jaar op de planken!

Jan Bosman en Jan Lissens, respectievelijk dé Richard en Lode in De Canadese Muur, vieren dit jaar hun 25 jaar toneelactiviteit bij onze kring. Als dat geen open doekje verdient! (Voor Jan Lissens is het in wezen zijn 28ste jaar maar in een vrijwilligersvereniging wordt zoiets al eens over het hoofd gezien).

Toneel spelen zit beide in de genen. Jan Bosmans tante Annie stond decennialang op de scène en ontpopte er zich tot Lebbeeks grootste comédienne. Vandaag is zij actief achter de schermen van Teater De Minne. Jan Lissens komt uit een heuse toneelclan met vader Marcel, een theatermonument, als rolmodel. Maar ook nonkel André, diens zoon Stijn en Jans jongere broer Dirk laten zich verre van onbetuigd op de planken. Net zo min als de kinderen van Jan en Dirk die ondertussen hun plek gevonden hebben binnen de kring.

De Jannen hebben flink wat producties op de teller. Jan Lissens debuteerde in 1986 in “De Rekening van het Kind” als leraar Nederlands. Jan Bosman in 1989 als piepjonge griffier in “De Nacht van de 16de januari”. Beide groeiden in de loop der jaren uit tot echte sterkhouders van onze kring. In meerdere stukken namen zij hoofdrollen voor hun rekening. Voor Jan Lissens is zijn Alceste in “De Mensenhater” wellicht onvergetelijk. Al was het alleen maar om de deelname aan het Landjuweel. Jan Bosman schitterde in “Equus” en zag het meest af in “Victor”. Jan Lissens is tevens sedert verschillende jaren bestuurslid van onze kring. Hij was één van de trekkers van Jeugdtoneelkring Wij en is dat nog steeds voor onze jaarlijkse kwis “Pedierekes Fong vraagt!”

Beide Jannen hebben hun stempel gedrukt op de evolutie van onze kring. Wij zijn hen dan ook ontzettend dankbaar en feliciteren hen van harte voor hun jubileum. In de hoop dat ze er allebei nog minstens 25 jaar zullen bijdoen!

Lees ook de artikels uit Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws.