HET BEZOEK

auteurs: Friedrich Dürrenmatt
bewerking: Claire Moortgat
regie: Renaat Moeyersoon

De lente van het gezegende jaar 2020. Weet ge nog? Corona was duur Mexicaans bier uit het flesje met een stukje citroen en bubbels pasten alleen in een feestelijk glas. Mondmaskers was iets voor Japanners en Wuhan was hoogstens het antwoord op een kwisvraag die veel te moeilijk en exotisch was voor Pedierekes Fong… Raf De Wolf was nog burgemeester en Jan Vanderstraeten zat nog een tijdje in de wachtkamer.

Terwijl België bruiste, was er in Lebbeke in 2020 al dikke miserie… De Callebaut, de Vondelmolen, Caroline Bis: allemaal failliet. De gronden vervuild en onvruchtbaar. De gebouwen in verval, uitgebrand of in puin. Maar gelukkig, meer dan gelukkig, was de redding nabij. We gaan terug in de tijd, naar 2020, en dus gaan we verder in de tegenwoordige tijd…

In 2020 komt de steenrijke Maria De Graef op bezoek. Ze verliet Lebbeke als jong meisje in erbarmelijke omstandigheden. Straatarm en uitgespuwd, veroordeeld tot de prostitutie… Nu komt ze schatrijk terug en iedere Lebbekenaar hoopt dat zij de gemeente uit de miserie zal halen. Ze is daartoe bereid, maar ze stelt één onthutsende voorwaarde…

acteurs: Carlo Bocchi, Greet Aelbrecht, Seppe De Batselier, Kevin Van Damme, Anse Annot, Mats De Waegeneer, Ulrike De Visscher, Dirk De Cock, Kim Matthys, Helena Janssen, Dirk Lissens, Thierry Mannaert, Siebe Boone en Patrick Mertens

Speeldata:

  • zaterdag 30 april 2022
  • zondag 1 mei 2022
  • maandag 2 mei 2022
  • vrijdag 6 mei 2022
  • zaterdag 7 mei 2022
  • zondag 8 mei 2022
  • donderdag 12 mei 2022
  • vrijdag 13 mei 2022
  • zaterdag 14 mei 2022