HET BEZOEK

auteurs: Friedrich Dürrenmatt
bewerking: Claire Moortgat
regie: Renaat Moeyersoon

Lebbeke is geruïneerd. Barry Callebaut gesloten. De Vondelmolen failliet. Het grondwater is vervuild. Uit de wachtbekkens stijgt een zwavelgeur. Bellebroek is verboden terrein. Het schepencollege onder leiding van burgemeester Raf De Wolf is radeloos.

Maar gelukkig, meer dan gelukkig, komt de miljardaire Maria De Graef haar geboortedorp ter hulp. In haar jeugd had ze een relatie met Jan Vanderstraeten, uitbater van de Carrefour, maar ook huidig schepen en toekomstig burgemeester. Maria De Graef verliet Lebbeke 31 jaar geleden in ongelukkige omstandigheden. Maar nu keert ze terug en wil ze Lebbeke uit de nood helpen. Op één voorwaarde…

acteurs: Kevin Van Damme, Lars Leunis, Jolien Lissens, Greet Aelbrecht, Hans Van Den Breen, Seppe De Batselier, Ward Uyttersprot, Carlo Bocchi, Dirk De Cock, Kim Matthys, Helena Janssen, Dirk Lissens, Thierry Mannaert, Hilde Keppens, San Cooreman en Jan Bosman

première: 23 april 2022

De voorstellingen beginnen telkens om 20.15 uur.