Een vloog over het koekoesnest

auteur : Dale Wasserman, naar de roman van Ken Kesey en de film van Milos Forman
regie : Renaat Moeyersoon

De herrieschopper R.P. McMurphy doet zich voor als geestesziek en belandt zo in een psychiatrische instelling. Hij ontloopt op die manier de dwangarbeid in de gevangenis. In de instelling komt hij al vlug in botsing met de autoritaire zuster Ratched. Naast de kritiek op de methoden in de psychiatrie in de jaren 50, zoals elektro-convulsietherapie en lobotomie, zit er in het boek nog een extra maatschappijkritische laag over de behandeling van Indianen in Amerika. Het Indiaans personage speelt in het boek en het stuk een belangrijkere rol dan in de film.

acteurs: Dirk Lissens, Annemie De Smet, Carlo Bocchi, Tymo De Mars, Siebe Boone, Birgit Van Denhouwe, Jan Lissens, Seppe De Batselier, Thierry Mannaert, Mark Pissens, Maarten De Schrijver, Pascal Carpentier, Jozef Vermoesen, Eddy Van Langenhove, Marc Dhaene, René Bertrand, Ben Lissens, Kim Matthijs en Helena Janssen

speeldata:

  • zaterdag 27 april 2019
  • maandag 29 april 2019
  • dinsdag 30 april 2019
  • woensdag 1 mei 2019   bijkomende speeldag
  • vrijdag 3 mei 2019
  • zaterdag 4 mei 2019
  • zondag 5 mei 2019
  • vrijdag 10 mei 2019
  • zaterdag 11 mei 2019